Vampyrers skepnader och förmågor

"Vampyren äger fantastiska krafter och förmågor enligt olika myter.

En vampyr kan bl.a. förvandla sig till dimma, visa sig som fladdermus, råtta eller varg och har med sin övernaturlig styrka och intelligens förmåga att dominera och kontrollera människor. En sådan vampyr kallas för energivampyr och behöver inte ha fysisk kontakt med sitt offer, utan det kan räcka med att bara stå i närheten av sitt offer för att vampyren skall kunna suga åt sig offrets energi. De starkaste energivampyrerna kan vara flera kilometer bort och ändå tömma sitt offer på energi.
En annan typ av energivampyr är sexvampyren, som livnär sig på den energi som frigörs under ett samlag. Råkar man på en sådan vampyr kan man bli så tömd på energi att det kan ta flera dagar innan man orkar stiga upp ur sängen igen. Energivampyrerna dödar alltså inte sina offer, till skillnad från de blodsugande vampyrerna som genom sitt bett inte bara dödar sitt offer utan även förvandlar själva offret till vampyr.

Vampyren är själlös och är tvingad att ständigt jaga nya offer för att inte tyna bort eller dö. Solljus sägs vara dödligt för vampyrer, de kan inte korsa strömmande vatten, de syns heller inte i en spegel eftersom spegelbilden reflekterar själen, eller någons sanna natur."



Vad sägs om detta? EnergiVampyrer och SexVampyrer? I TV-Serien True Blood så är Vampyrerna Väldigt Sexuella av sig (XD) men de dricker blod.

Och att en vampyr kan förvandla sig till Fladdermus och dimma vad inte en sån stor chock, men varg? Det visste inte jag att det fanns myter om!

Källa|Google
Karoline


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Din hemsida:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0